6oua marimea M
90gr zahar brun
90gr zahar alb
180gr faina
60gr amidon
1plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
1plic praf de copt
20gr cacao neagra(dr Oetker)
2linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
sare
CREMA:
250gr crema mascarpone
400ml frisca lichida
2plicuri intaritor frisca
1pahar mic iaurt de visine
100gr zahar pudra
1borcan compot de visine fara samburi(sau visine )
DECOR:
frisca batuta
Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.
Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.
Putem folosi si o tava mai mare si blatul iese mai putin inalt.
CREMA:
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe,apoi adaugam iaurtul de visine si mai mixam putin.
Separat,mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca.Adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin.Incorporam visinele(lasam cateva pentru decor) si amestecam usor.(visinele putem sa nu le bagam in crema ci sa le punem peste frisca ,asa cum am facut eu).
Asamblam tortul:insiropam blatul de jos,ungem cu crema si continuam la fel.Insiropam blatul de sus foarte putin.
Decoram cu frisca si fructe.
Un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergere