sâmbătă, 27 noiembrie 2010

TORT CU MERE SI MASCARPONE

delicios,delicios si iar delicios....nu te mai saturi.... 

Ingrediente

BLAT:
  • 5oua,
  • 5linguri de zahar,
  • 4linguri de faina,
  • 1plic zahar vanilat
  •  
  • CREMA MASCARPONE:
  • 400gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),
  • 200ml frisca lichida,
  • 60gr zahar pudra cu gust de vanilie
  • ,CREMA DE MERE:
  • 1kg mere,
  • zeama de la 1lamaie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 2plicuri gelatina alba,
  • 350gr apa,
  • 3linguri zahar pt gelatina,
  • 3lingurite de migdale,
  • 100gr zahar,
  • ORNARE
  • fulgi de ciocolata
  • Portii: 10
  • Timp de preparare 120minute

Mod de preparare

BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.
CREMA DE MERE:
Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.
Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.
Plicurile de gelatina cu 3linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.
Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.
CREMA MASCARPONE:
Batem frisca bine,adaugam  zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.
Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.