miercuri, 24 noiembrie 2010

CONOPIDA CU LEGUME SI PUI


Ingrediente

1kg pulpe de pui, 1rosie, 1conserva rosii taiete cubulete in sosde 380gr, 2linguri smantana, 1ardei capia rosu, 1ardei capia galben, 2fire ceapa verde, 3ciuperci proaspete, 1morcov, patrunjel, sare, 1lingura faina  
  • Portii: 4Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Tai pulpele in doua si le pui la fiert in apa cu sare si putina vegeta,25minute.
Ceapa o taiem rondele.Ardeiul il curatam si il taiem cubulete..Ciupercile le spalam in apa fierbinte si le curatam coaja.Morcovul il curatam si il taiem rondele.Punem toate legumele in putin ulei si le lasam cateva minute la calit,apoi adaugam un pahar de apa si lasam pe foc inca 10minute,apoi adaugam rosia curatata de coaja si taiata marunt si rosiile in bulion,saram si piperam.Apoi adaugam pulpele fierte si mai lasam pe foc 10minute.
Conopida o rupem in bucatele si o punem la fiert in apa cu sare 10minute.Oscoatem si o punem in sos.Punem si smantana si amestecam,lasam cateva minute,apoi incorporam si o lingura de faina desfacuta in putina apa rece si mai lasam sa dea cateva clocote.Oprim focul si presaram deasupra patrunjel tocat,dupa gust.

Reteta in imagini