joi, 27 ianuarie 2011

CARTOFI CU PIEPT DE PUI LA CUPTOR

inca o varianta de sufleu cu cartofi si conopida...imi place,pentru ca este un felul doi la masa,complet,facut intr-un singur vas... 

Ingrediente

  • 1,5kg cartofi albi,
  • 1/2gk piept de pui dezosat,
  • 1conopida,
  • 200gr telemea de vaca,
  • 300gr smantana,
  • 4oua,
  • pesmet si unt pt tapetat tava,
  • fasii de ardei gras,
  • 1rosie,
  • patrunjel tocat,
  • sare,piper
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem in apa cu sare 20minute.
Radem telemeaua.Taiem rosia felii.
Ungem un vas termorezistent cu unt si pesmet in care punem un strat de cartofi deasupra carora punem fasiile de carne si conopida,intre straturi punand sare si piper dupa gust.Deaupra punem telemeaua rasa.
Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu sare si piper,adaugam galbenusurile si smantana.Compozitia o turnam deasupra vasului.Deasupra punem fasiile de ardei si rondelele de rosii si presaram patrunjel tocat.
Dam compozitia la cuptor 45minute,aprox,pana se rumeneste frumos.

Reteta in imagini