vineri, 21 ianuarie 2011

CIORBA DE FASOLE CU CARNATI





Ingrediente

  • 600 gr fasole boabe,
  • 1 bucata carnati taranesti,
  • 1 ardei gras,
  • 3 morcovi medii,
  • 1/2 bucata praz,
  • 1 conserva rosii cuburi in bulion,
  • 1 l bulion de casa,
  • verdeturi italiene,
  • tarhon,
  • cimbru,
  • patrunjel,
  • marar,
  • zeama de lamaie sau zeama de la varza murata

Mod de preparare

Punem fasolea la inmuiat in apa cu cateva ore inainte de preparare.
Intr-o oala punem fasolea la fiert si aruncam apa de trei ori,dupa ce a dat in clocot si lasam sa fiarba in a patra apa.
Taiem marunt prazul,morcovii si ardeiul si ii punem in putin ulei si apa,pe foc mic,4minute.
Taiem rondele carnatul si il punem putin la prajit in ulei.
Dupa ce a fiert 30minute fasolea,adaugam legumele,carnatul,rosiile in bulion si bulionul si mai fierbem 20-30minute.Adaugam sare,piper,verdeturi italene,cimbru si tarhon dupa gust.
Luam de pe foc si presaram desupra patrunjel si marar tocat.Acrim cu zeama de lamaie sau zeama de la varza murata.