marți, 1 februarie 2011

SOMON CU CARTOFI LA CUPTOR


Ingrediente

  • 500gr somon,
  • 1/2 lamaie,
  • 3linguri de ulei masline,
  • 1/2plic condimente pt peste,
  • 800gr cartofi,
  • 2morcovi,
  • sare,piper,
  • verdeturi italiene,
  • patrunjel,
  • 4rosii cherry,
  • 150ml vin alb,
  • 50gr cascaval ras,
  • 100ml smatana de gatit

Mod de preparare

Scoatem pestele din congelator cu cateva ore inainte.
Facem o saramura din ulei si condimentele pt peste si ungem somonul cu ea.Taiem lamaia felii si punem deasupra feliilor de somon.Lasam la rece 30minute.
Curatam cartofii si morcovii si ii taiem rondele.Punem la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.
Intr-un vas termorezistent punem feliile de lamaie intai,apoi somonul si turnam desupra saramura in care a stat pestele.Punem apoi cartofii si morcovii,saram si piperam,punem putina vegeta,turnam  vinul,smantana  si rosiile taiate in doua,presaram putin patrunjel si verdeturi italiene.Dam la cuptor 30minute,apoi scoatem si presaram deasupra cascavalul ras si mai dam la cuptor 30minute,aproximativ,pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim cu o tocanita de cartofi.

Reteta in imagini