luni, 14 februarie 2011

TORT DIPLOMAT CU MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE

al doilea tort facut de ziua mea...reteta este a Ancai,cu ceva modificari ,facut dupa gustul meu,este racoros si delicios ,reteta originala:http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-cu-fructe-de-padure-15342.html 

Ingrediente

  • 750 gr  fructe de padure congelate
  • 3oo gr  zahar pudra,
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr  iaurt cremosso,
  • 400gr mascarpone,
  • 1plic gelatina rosie+2linguri zahar+250ml zeama ramasa de la dezghetarea fructelor
  • 4 plicuri gelatina alba+6linguri zahar
  • 460 g biscuiti petit beurre
  •  100gr unt,
  • 1plic zahar vanilat
  • 2plicuri intaritor de frisca,
  • 30gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • 100gr frisca pt ornat,
  • 1esenta vanilie

Mod de preparare

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil.
Fructele de padure le lasam la dezghetat in prealabil cu zaharul pudra(30gr),intr-o strecuratoare.
Gelatina alba(transparenta) o amestecam cu 6linguri de zahar si 300ml apa si o punem pe foc la topit,fara sa o lasam sa dea in clocot.Lasam la racit.
Gelatina rosie o amestecam cu zaharul si cu 250ml zeama ramasa de la fructe si o punem pe foc la topit apoi lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu un intaritor de frisca.
Crema mascarpone o mixam cu zaharul,adaugam iaurtul,frisca batuta,2plicuri de zahar vanilat si gelatina alba si omogenizam bine.Punem peste blatul de biscuiti si nivelam bine.Dam la rece cateva ore.Ornam cu gelatina rosie si cele 100gr frisca batuta cu un intaritor de fructe.
Crema mascarpone o mixam cu iaurtul si zaharul pudra(eu l-am macinat in aparatul de macinat cafea)

Reteta in imagini