joi, 30 mai 2019

Prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Am facut-o in foarte multe variante,foarte multe.Asta este ultima si este delicioasa!
INGREDIENTE
Blat
8oua
8linguri zahar
1plic crema Ole de ciocolata
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
1lingura cacao
1praf de sare
CREMA
2plicuri crema Ole vanilie
500ml frisca lichida
3linguri zahar cu aroma de citrice
1plic intaritor friscca
250gr mascarpone+50ml lapte
250ml lapte rece
GLAZURA
180GR ciocolata menaj
50gr unt
100ml frisca lichida
 MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,zaahrul vanilat si mixam bine.Adaugam si galbenusurile.
Praful de ciocolata ,cacaoa si praful de copt le cernem.Le adaugam treptat in compozitia de oua,amestecand usor de jos in sus cu o spatula.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20minute,maxim,la 180grade.Daca este cuptor electric nu trebuie preincalzit.Lasam sa se raceasca si scoatem din tava,dand hartia de copt jos.Punem alta hartie de copt in tava si punem la loc blatul.
Pregatim crema.Punem intr-un bol laptele,praful de crema de vanilie,frisca,zaharul cu aroma de citrice si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste crema.
Separat,frecam putin crema mascarpone cu laptele.Adaugam in crema si mai mixam cateva clipe.Nu mult ca stricam crema.Punem crema peste blat si nivelam.Dam la rece.
Pregatim glazura.Ciocolata rupta bucati mici,frisca si untul le punem intr-un vas mic la bain marie .Amestecam pana se topeste ciocolata.Mai adaugam frisca lichida daca pare prea tare.Lasam sa se racoreasca si turnam peste cr
ema,nivelam .Dam la rece cateva ore apoi portionam.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu