vineri, 3 mai 2019

TIRAMISU LA PAHAR


INGREDIENTE
250gr mascarpone
150gr piscoturi
200ml smantana pentru frisca+2linguri zahar pudra
2galbenusuri+50gr zahar pudra+2linguri lapte+1plic zahar vanilat
2albusuri+50gr zahar pudra+1praf de sare
1cana mare cafea tare+esenta rom+esenta cherry
esenta rom
esenta cherry brandy(coniac)
cacao
MODE DE PREPARARE
Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca.
Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste zaharul.Adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe dar nu mult ca o stricam.
Smantana pentru frisca(daca folosim frisca indulcita nu mai folosim zahar) o batem cu zaharul pana se intareste.
Albusurile le batem cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Peste crema de galbenusuri adaugam treptat albusurile si amestecam usor cu o paleta de sus in jos,fara graba pana ce compozitia este omogena.Apoi adugam tot treptat si cu grija frisca.
Taiem bucati mai mici piscoturile  si le trecem rapid prin cafeaua amestecata cu esenta de rom si de cherry dupa gust.Nu le lasam in cafea sa se inmoaie.
Asamblam paharele,un rand de piscoturi,unul de crema.Terminam cu crema si presaram deasupra cacaoa.
PS Eu am ornat cu 200ml frisca batuta si apoi am presarat cacaoa si am pus piscoturi.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu