joi, 16 mai 2019

CIULAMA DE PUI CU CIUPERCI

Avem nevoie de ceva timp pentru pregatire dar merita efortul.
INGREDIENTE
Pentru supa
1kg carne de pui(eu am avut pulpe de pui dezosate partea superioara )
1morcov mare
1radacina de patrunjel mica
1ceapa mai mare
1cartof
sare,piper,vegeta
Pentru sote
1lingura ulei
1lingura unt
1ardei
1morcov
1ceapa alba
1ceapa verde
600gr ciuperci proaspete(sau doua conserve )
sare,piper
Pentru sosul alb
250gr smantana 20%
6linguri faina
600ml supa rezultata din fierberea carnii
sare,piper
patrunjel
3-4catei de usturoi
Avem de pregatit mai multe etape.
Punem la fiert intr-o oala pulpele cu legumele curatate si taiate.Condimentam dupa gust.
Supa rezultata o strecuram .Avem nevoie de 600ml pentru final si vreo 300ml pentru sote.
Ceapa alba si cea verde le tocam marunt.Punem intr-o cratita uleiul si untul si cand s-au incins,punem ceapa si calim.Adaugam morcovul si ardeiul taiate cubulete si ciupercile curatate si taiate bucati nu foarte mari dar nici foarte mici,adaugam putina zeama de supa din cei 300ml,cat sa acoperim legumele.Condimentam dupa gust.Lasam pe foc poytrivit pana se inmoaie legumele.
Pregatim sosul:intr-un vas punem smantana si o frecam putin,apoi adaugam treptat cate o lingura de faina si amestecam rapid cu un tel.Adaugam apoi cate un polonic de supa din cei 600mililitri.Cam vreo 3 pana avem un sos mai subtire.
Punem la incalzit restul de supa ramasa si cand este fierbinte adaugam sosul alb si amestecam bine cateva minute,vreo 3-4.Adaugam legumele,omogenizam si lasam la foc mai mare vreo 5minute.Apoi adaugam pulpele si amestecam usor.Lasam pe foc,amestecand din cand in cand,pana se ingroasa ciulamaua si dispare gustul de faina.Spre sfarsit adaugam usturoiul pisat si condimentam dupa gust.Oprim focul si presaram patrunjel ras.Se poate servi cu piure de cartofi si salata,cum am servit noi.Sau cu mamaliga.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu