joi, 9 mai 2019

CORNURI PUFOASE CU MAC(SI /SAU SUSAN)



INGREDIENTE
750gr faina alba+2-3linguri
2oua
150ml lapte caldut
180ml apa calduta
10gr drojdie proaspata(un plic)
6gr sare
35gr zahar
50gr unt bucati mici la temperatura camerei
1ou pentru uns
mac,susan(eu am folosit doar mac)
MOD DE PREPARARE
Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina,ouale,untul.
Cernem faina(eu de doua ori)Eu pe langa cei 750gr faina am mai pus vreo3linguri pentru ca aluatul era lipicios.Am pus treptat pana mi s-a parut ca este ce trebuie.Ma gandesc ca depinde ce faina folositi.Eu am avut faina de moara,foarte buna.
Batem ouale intr-un castron..
Faina,zaharul,sarea si drojdia le amestecam intr-un vas .Adaugam laptele caldut treptat,apoi laptele ,framantam.Punem si ouale batute,amestecam putin apoi punem untul si framantam totul cateva minute.Punem aluatul la dospit intr-un vas acoperit intr-un loc caldut(langa aragazul la care am pornit doua ochiuri).Am lasat ceva mai mult de o ora.Impartim aluatul in 12bucati.Eu am avut un aluat de 1150gr,am avut bucati de 100gr aproximativ.Bilele de aluat le intindem cu sucitorul intr-o forma de dreptunghi si le rulam.Le punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt lasand loc intre ele pentru ca vor creste inca.Lasam la odihnit la loc caldut 15minute,apoi ungem cu ou batut cu o pensula.Dam la cuptorul preincalzit la 180gr cam 25-30minute,depinde cat vrem sa fie de colorata coaja.Scoatem si lasam sa se raceasca cateva minute.Daca avem rabdare))))
Eu am pus in cuptorul electric la functia cu abur,la 180gr(preincalzit cu apa in cuptor.





















Reteta am vazut-o la Rocsi,pe bucataras.ro
https://www.bucataras.ro/retete/soft-french-bread-rolls-84156.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu