vineri, 5 noiembrie 2010

VARZA CALITA CU KAIZER








VARZA CALITA CU KAIZER
"2 verze mai mici, 500gr kaizer, 3 lingurite boia dulce, 1/2cana suc de rosii, 5 cepe verzi(doar partea alba), sare,piper,, 2 foi de dafin,,1lingurita cimbru,1lingurita marar uscat,1cana de apa
MOD DE PREPARARE: Curatam varza,o spalam,apoi o taiem fasii.Punem varza intr-un bol,o saram,amestecam putin si lasam 10minute sa lasa apa din ea.Taiem ceapa marunt,kaiserul il taiem fasii si punem totul in ceaun,cu putin ulei.Lasam la calit putin,apoi adaugam o cana de apa si mai lasam pe foc 10minute.Scoatem ceapa si kaiserul si punem in loc varza,bine stoarsa si amestecam bine,adaugam sare,piper si foile de dafin,mai lasam 10minute,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie varza.Adaugam boiaua si sucul de rosii,mararul si cimbru,compozitia de ceapa cu kaiser,omogenizam bine si rasturnam totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor 15minute,pana se rumeneste varza si scade zeama.