sâmbătă, 20 noiembrie 2010

VARZA CALITA CU TEIETEI SI KAIZER





ceva ce se face rapid si este foarte bun 

Ingrediente

  • 1varza mica de 600gr,
  • 100gr teietei lati,
  • 200gr kaizer,
  • 1lingurita boia,
  • 1lingurita sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • 2fire ceapa verde(sau o ceapa alba mai mica)

Mod de preparare

Kaiserul il punem intr-un vas cu apa cu o ora inainte sa gatim,pentru a iesi sarea din el,daca nu mancam foarte sarat.
Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol cu o lingurita de sare,o amestecam si o lasam la scurs 10minute.
Pastele le punem la fiert in apa cu sare,dupa cum scrie pe prospectul de pe pachet.Cand sunt fierte le surgem si le dam printr-un jet de apa rece si le punem pe o farfurie.
Taiem rondele ceapa si o punem la calit in putin ulei.Scurgem varza de zeama lasata si o punem peste ceapa si lasam pe foc 15minute,pana se inmoaie varza.Condimentam cu piper si punem boiaua.
Separat,intr-o tigaie cu putin ulei prajim putin kaizerul taiat fasii.
La sfarsit,cand toate sunt gata,amestecam pastele cu varza si cu kaizerul si condimentam cu putin cimbru.

Reteta in imagini