vineri, 26 noiembrie 2010

PASTRAV CU SOS BECHAMEL SI CIUPERCI




Ingrediente

  • 2pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50gr faina pt sos,
  • 4-5linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40gr unt pt sos,
  • 200gr ciuperci proaspete,
  • 200gr smantana grasa,
  • 200ml lapte,
  • usturoi,sare,piper,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1plic condimente peste,
  • 2linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1lingura otet balsamic ,
  • 100ml vin alb
  • Portii: 4
  •   Timp de preparare 90minute

Mod de preparare

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.
Punem la topit 40gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).
Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.
Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.
Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

Reteta in imagini