joi, 11 noiembrie 2010

TORT CU FRISCA,MASACARPONE,FRUCTE DE PADURE SI CREMA DIPLOMAT

Pentru ca in 8noiembrie mi-am sarbatorit ziua de nume si am avut musafiri mai multi,am facut un tort mai mare....nu a fost asa de aspectuos,pentru ca a fost de marimea unui platou mare,dar a fost foarte gustos....









INGREDIENTE:
800gr piscoturi
4oua
200gr faina
300gr zahar+4linguri+6linguri
2plicuri zahar vanilat
1esenta vanilie
1lingura amidon alimentar
150gr margarina pt prajituri
2plicuri gelatina
500ml apa
1litru lapte
1kg frisca lichida
1plic intaritor de frisca
1kg fructe de padure congelate
400gr mascarpone
3linguri dulceata fructe de padure.
Scoatem din congelator fructele de padure si le punem intr-un bol la dezghetat.Cand s-au dezghetat,alegem fructele mai mici si le punem intr-un bol si presaram peste ele 3linguri de zahar.Fructele mari ramase le punem separat in alt bol si punem deasupra 3linguri de zahar si lasam 30minute.Apoi scurgem bine fructele de zeama lasata.
Batem ouale cu 300gr zahar,adaugam faina,amestecam bine si apoi subtiem cu laptele si punem pe foc intr-o cratita,pe baie de aburi si amestecam din cand in cand pana se ingroasa compozitia si se face ca o budinca.Spre sfarsit adaugam amidonul alimentar,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Lasam sa se raceasca putin,apoi adaugam margarina taiata cuburi si amestecam bine pana se topeste margarina.Intr-o craticioara,punem plicurile de gelatina alba,4linguri de zahar si 500ml apa si dam la foc mic 1-2minute,pana fierbe putin compozitia.Lasam sa se raceasca si sa se ingroase,apoi adaugam in budinca preparata mai sus.
Batem bine frisca lichida cu intaritorul de frisca.Punem in budinca 5linguri de frisca si omogenizam bine.
Fructele de padure mai mari le mixam cu 10linguri de frisca,mascarpone si dulceata de fructe,apoi adaugam fructele de padure ramase intregi si amestecam incet cu o lingura,sa nu strivim fructele.
Pe un platou mai mare,dreptunghiular punem un rand de piscoturi,peste care punem crema diplomat,apoi fructele de padure cu frisca,apoi inca un strat de piscoturi si continuam la fel pana terminam cu piscoturile,ultimul strat fiind de crema.Cu frisca ramasa decoram tortul dupa preferinte.
Lasam la rece cateva ore inainte de servire,preferabil de pe o zi pe alta.
Lasam la rece cateva ore.Tortul se taie foarte frumos a doua zi.