miercuri, 17 noiembrie 2010

SPECTACOLUL NATURII

In luna septembrie,in sfarsit dupa 3ani,am reusit sa ne luam si noi o mini-vacanta de doua zile....Si cum timpul era prea scurt sa plecam undeva departe,mi-am adus aminte ca in copilarie mergeam la Poiana Marului si era tare frumos....
Poiana Marului este in jud.Caras,imediat cum iesi din Otelul Rosu este un drum la dreapta care duce direct in munti.
Am plecat pe o vreme calda,insorita,sambata si ne-am intors duminica pe o ploaie deasa si rece....parca am plecat la inceputul verii si ne-am intors toamna tarziu....Am urcat cat am putut de mult in Poiana,dar ne-am intors repede la intrare pentru ca,cu cat urcai mai sus,cu atat era mai pustiu...vechiul hotel era parasit,in paragina si parca nimeni nu locuia in satucul acela de munte.La intrarea in sat sunt mai multe pensiuni,dar cam toate erau pustii,singura in care era forfota era Pensiunea Florina,o pensiune cocheta si primitoare care ne-a cucerit inca de la intrare,asa ca ne-am bucurat ca mai aveau o camera si pentru noi.
Aerul rece si tare de munte ne-a terminat repede si pe mine si pe sotul meu,asa ca dupa ce am mancat ne-am dus la somn caci ne durea capul ingrozitor pe amandoi si ne luase sfarseala(asa e cu oamenii de la oras,crescuti in aerul poluat la maxim).Am uitat sa va spun ca aici am mancat si eu pentru prima data ciorba....au avut o ciorba taraneasca atat de buna ca am cedat si eu in fata farfuriei....si am mancat si a doua zi....da....Au o mancare delicioasa si patronii pensiunii sunt foarte ospitalieri iar pensiunea este foarte frumos amenajata si aranjata.
Nu am apucat sa vizitam locurile pentru ca a doua zi cand ne-am trezit ploua tare,asa ca dupa pranz am pornit spre casa....Eu m-am bucurat si pe ploaie si tot drumul am facut poze,de l-am inebunit pe sotul meu de cate ori a trebuit sa opreasca.Nu m-am putut stapani,pentru ca natura isi etala cele mai fascinante ipostaze...priveam in fata si era intunecat si innourat...priveam la stanga si era senin si soare....Superb....Am vrut sa va arat si voua cateva din pozele pe care le-am facut.M-au fascinat muntii,am privit uimita cum ieseau aburii din ei in timp ce ploua,cerul parca se intrepatrundea cu mintele....superb....

4 comentarii:

  1. Cat de frumos....sa va fie de bine si la cat mai multe astfel de zile relaxante.

    RăspundețiȘtergere
  2. offff....Maria....a fost un week-end de doua zile in 4ani....cine stie cand ne vom mai lua putin liber....

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci... ai fost la Sylvia, ai fost la mine, ai mancat, dupa care tu cu asta ne servesti?? Cu munti, aburi si petale de flori :)))? Glumesc, Ela!
    Ma bucur pentru cele cateva zile relaxante de care ai avut parte, chiar meriti! Peisajul e superb.

    RăspundețiȘtergere
  4. ha ha ha ha......Tavi asa rasfat....merge din plin dupa mancarea ta si a Sylviei :)))))

    RăspundețiȘtergere