joi, 13 iunie 2013

CIULAMA DE PIPOTE CU CIUPERCI

mi-a placut atat de mult ca nici nu am terminat de mancat ce am facut ca deja am cumparat alte pipote sa mai fac zilele astea :)) 

Ingrediente

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 conserva mica ciuperci felii
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras mic
  • dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 1 ligura faina
  • 150 gr smantana
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene

Mod de preparare reteta Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa o taiem rondele.
Morcovul il curatam si il taiem marunt.
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete.
Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici.
Intr-o craticioara punem ceapa,morcovul si ardeiul,sare,piper  si vedeturi si lasam cateva minute,apoi adaugam pipotele,mai calim vreo 15minute,apoi adaugam ciupercile.Adaugam apa cat sa acopere totul si lasam pe foc pana se inmoaie pipotele.Mai completam cu apa daca scade prea mult.
Amestecam faina cu smantana si o punem in mancare,amestecand bine.Adaugam putin usturoi pisat,vinul,mai condimentam daca trebuie.
Servim cu piure de cartofi sau mamaliga.