joi, 6 iunie 2013

CHEESECAKE CU CAPSUNI



am facut prea multa crema pentru tortul cu capsuni si ciocolata,asa ca am fost nevoita sa mai fac ceva si cu crema ramasa...a iesit ceva delicios... 

Ingrediente

  • 150gr biscuiti
  • 75gr unt
  • 150 gr iaurt de capsuni
  • 200gr capsuni+1lingura zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina+3 linguri apa rece+150 ml apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 150 gr branza ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • crema de vanilie si sirop de ciocolata sau fulgi de ciocolata,ori capsuni proaspete

Mod de preparare reteta Cheesecake cu capsuni

Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii macinam.
Untul il punem la topit si apoi il amestecam rapid cu biscuitii si punem intr-o forma de tort cu fund detasabil de 20cm  si nivelam.Dam la frigider 10minute sa se intareasca.
Capsunile le spalam si le curatam si le taiem marunt.Le punem la scurs intr-o sita,presaram o lingura de zahar pudra ,cu cateva ore inainte
Gelatina o punem cu 3linguri de apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam restul de apa si punem la foc mic pana este pe punctul de a incepe sa fiarba si amestecam continuu.Lasam sa se racoreasca pana pregatim restul cremei.

Mixam iaurtul de capsuni cu zaharul pudra,apoi adaugam crema ricotta si amestecam bine.
Separat,batem frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste apoi o adaugam in crema de iaurt.La sfarsit,adaugam gelatina racorita putin si omogenizam bine totul.Punem si capsunile si amestecam usor.Turnam peste blatul de biscuiti si nivelam.Dam la frigider cateva ore sa se intareasca,apoi scoatem marginile formei,ornam dupa gust cu crema de vanilie,de ciocolata sau ce dorim