duminică, 2 iunie 2013

PRAJITURA CU CAPSUNI SI FRISCA

nu arata grozav prajitura taiata,dar la gust este tare buna...am facut prajitura cu gandul la bunica mea,care daca ar fi trait,ieri ar fi fost ziua ei....ii placea orice gateam eu,mai ales cafeaua facuta de mine era cea mai buna din lume... 

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom fiola
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 plicuri budinca + 3linguri zahar + 800ml lapte + 100 gr margarina pt prajituri
  • GLAZURA:
  • 300 ml crema de patiserie sau frisca
  • 250 gr crema mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 150 gr iaurt de capsuni
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare reteta Prajitura cu capsuni si frisca

Mixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.
Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste albusurile batute spuma si mixam.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand usor  de jos in sus cu o lingura de lemn.
Capsunile le avem pregatite din timp(le spalam,le curatam si le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita.
Punem o hartie de copt pe fundul unei tavi mari si turnam compozitia,apoi punem deasupra capsunile pe care le-am presarat in prealabil cu gris.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 30minute.Facem testul cu scobitoarea.Oprim focul si lasam in cuptor inca vreo 10minute inainte de a scoate blatul.Lasam sa se raceasca,dam hartia jos de pe fundul blatului.
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe pachet ,oprim focul si adaugam margarina sau untul si amestecam bine.Turnam peste blat dupa ce s- racorit putin si nivelam.
Crema de patiserie sau frisca lichida o mixam cu intaritorul de frisca.
Seprat mixam cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,adaugam iaurtul de capsuni si incorporam in frisca batuta.
Punem frisca peste  crema si ornam dupa gust cu ciocolata rasa.