joi, 1 noiembrie 2012

CLATITE UMPLUTE CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI


Ingrediente

CLATITE:
  • 3oua
  • 700ml lapte
  • 500gr faina
  • 50ml apa minerala
  • 1varf cutit bicarbonat alimenta
  • 1praf de sare
  • ulei de msline
UMPLUTURA:
  • 1fir praz mic
  • 1piept de pui dezosat fara piele
  • 300gr ciuperci proaspete
  • 2catei usturoi
  • 1lingura smantana
  • 1lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cascaval ras

Mod de preparare reteta Clatite cu piept de pui si ciuperci

Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite).
Pieptul de pui il taiem marunt si il punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand este fiert,il punem la scurs intr-o sita,apoi il tocam cat mai marunt.
Prazul il taiem marunt.
Ciupercile le curatam de pielita si le tocam marunt.
Punem intr-o tigaie cu ulei prazul si ciupercile si lasam cateva minute la calit pana se inmoaie ciupercile.Adaugam carnea de pui,condimentele si mai lasam cateva minute,amestecand mereu.Completam cu faina si laptele si omogenizam bine,lasam sa se ingroase sosul,apoi adaugam smantana si usturoiul zdrobit si mai lasam putin.Condimentam daca mai trebuie.
Umplem fiecare clatita cu compozitia de mai sus,rulam si punem intr-o tava(unsa cu unt daca nu este de ceramica,eu am folosit tava delimano pe care o ador,nu se prinde nimic de ea).Presaram deasupra cascaval ras dupa preferinte si dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu cam 50minute,pana cascavalul capata o crusta aurie.
Servim cald sau rece,este la fel de bun.