luni, 26 noiembrie 2012

CIULAMA DE PUI

prezentarea nu este grozava,dar gustul......nemaipomenit 

Ingrediente

  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 1ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac potrivit
  • unt
  • ulei
  • 700 gr supa de pui
  • 50 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 15 0gr smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel  tocat

Mod de preparare reteta Ciulama de pui

Taiem pieptul de pui bucati mai mici si il punem int-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la  foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam ceapa,pastarnacul,morcovul(toate curatate) si supa.Se lasa pe foc cam 25minute,pana se inmoaie carnea.
Separat,dizolvam faina in laptele rece,omogenizam bine cu un tel,apoi adaugam smantana si amestecam bine.
Scoatem legumele si turnam zeama ramasa peste compozitia de mai sus su punem pe foc.Cand incepe sa fiarba si am omogenizat bine sosul,adaugam carnea si mai lasam pe foc cateva minute.Punem deasupra patrunjel si unt,dupa ce am oprit focul.
Servim cu piure de cartofi,cartofi natur sau mamaliga.