joi, 22 noiembrie 2012

CONOPIDA GRATINATA IN SOS BECHAMEL

ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 gr telemea de vaca rasa
  • 150 gr crema branza cu verdeata ALMETTE
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • cascaval ras
  • patrunjel

Mod de preparare reteta Conopida gratinata in sos Bechamel

Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.
Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam crema de branza, piperul si telemeaua si amestecam compozitia, adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust. Lasam cateva minute pe foc.
Tapetam un vas termorezistent cu unt si cu parmezan si cu o parte din sos, adaugam conopida peste care turnam restul de sos si presaram din abundenta cascaval ras. Deasupra punem patrunjel tocat si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.





4 comentarii:

  1. Fug sa fac si eu ,am o conopida deja fiarta ,yamiii mor de pofta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mancarea preferata a sotului meu :) Dar parca tie ti-a iesit mai frumos decat iese la mine ... cred ca talentul este de vina :)

    RăspundețiȘtergere