Pregatim blatul:
batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam
treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca
macinata si adaugam treptat in albusurile batute, amestecand usor.
Punem compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt. Dam la cuptorul
preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata alba cu frisca si uleiul si punem peste blat. Dam la frigider pana se intareste complet glazura.
Pregatim crema de caramel: punem 8 linguri de zahar
intr-o craticioara, la topit, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugam
treptat bucati de unt moale si amestecam mereu, pana se topeste tot
untul.
Intre timp,
pregatim crema de galbenusuri: Mixam
galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si le turnam peste
caramel, amestecam bine, adaugam si alunele si mai lasam pe foc pana se
ingroasa putin crema. O lasam la racit si o adaugam peste glazura alba
COMPLET RECE si nivelam cu un cutit.
Pregatim si glazura neagra la fel ca si glazura alba si turnam peste caramel. Lasam cateva ore la rece si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu