marți, 6 ianuarie 2015

PRAJITURA SNICKERS

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml frisca lichida
  • CREMA CARAMEL:
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr alun e(le prajim putin inainte)
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
 
  • MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO:

    Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si adaugam treptat in albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca.
    Topim ciocolata alba cu frisca si uleiul si punem peste blat. Dam la frigider pana se intareste complet glazura.
    Pregatim crema de caramel: punem 8 linguri de zahar intr-o craticioara, la topit, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam mereu, pana se topeste tot untul.
    Intre timp,pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si le turnam peste caramel, amestecam bine, adaugam si alunele si mai lasam pe foc pana se ingroasa putin crema. O lasam la racit si o adaugam peste glazura alba COMPLET RECE si nivelam cu un cutit.
    Pregatim si glazura neagra la fel ca si glazura alba si turnam peste caramel. Lasam cateva ore la rece si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.