miercuri, 21 ianuarie 2015

Chec cu nutela si nuca


  • 6oua
  • 350gr zahar
  • 350gr faina
  • 200gr unt
  • 1plic praf de copt
  • 4linguri cacao
  • 8linguri lapte
  • 100gr ciocolata neagr2linguri nutella
  • 100gr nuci macinate grosier
  • un praf de sare
  • GLAZURA:
  • 80gr ciocolata
  • 100ml lapte
  • 3linguri nutela

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nutela si nuca:

Topim untul(la microunde).
Radem ciocolata.
Incalzim putin laptele in care punem cacaoa si amestecam bine,apoi adaugam untul topit si nutella si omogenizam bine.
Nuca o macinam grosier,nu marunt.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptata zaharul si mixam in continuare.Adaugam treptat si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Incorporam compozitia de lapte cu cacao si unt si amestecam usorAdaugam nuca si ciocolata,amstecand usor.Punem intr-o forma termorezistenta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand checul este copt.Lasam sa se raceasca si turnam deasupra glazura(topim ciocolata maruntita cu laptele si nutela.Servim cu o cana de lapte sau la cafea.