luni, 10 februarie 2014

Blatul meu de cacao pentru tort(pandispan)

M-am gandit ca poate interseaza pe cineva....am vreo trei variante pentru blaturile de tort si am vrut sa va impartasesc si voua retetele mele...deci,unul din ele este acesta
INGREDIENTE:
6oua marimea M
90gr zahar brun
90gr zahar alb
180gr faina
60gr amidon
1plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
1plic praf de copt
20gr cacao neagra(dr Oetker)
2linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
sare


PREPARARE:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.
Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace  35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.

TIPSURI:
-praful de budinca face blatul pufos,am descoperit asta de curand
-albusurile trebuie mixate cateva minute dupa fiecare lingura de zahar adaugat(ce bun este mixerul planetar in cazul acesta)
-faina,cacaoa,praful de copt si praful de cacao trebuie amestecate si cernute cel putin o data
-dupa ce oprim focul,lasam blatul in cuptorul cu usa deschisa pe jumatate inca 10minute(asa blatul nu se lasa),apoi il scoatem si il lasam pe aragazul cald cateva minute
-blatul se taie cel mai bine a doua zi
-am facut blatul si in forma de 26cm,dar ouale eram marimea L













Aici este blatul facut in tava de 26cm cu oua marimea L: