moale,dulce,pufoasa,usoara....un deliciu fin...eu am pus prajitura in forme mici,dar se poate pune foarte bine in tava normala
Ingrediente
- 500gr branza dulce
- 175gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
- 4oua
- 4linguri smantana
- 80gr zahar pudra
- 4linguri gris
- 100gr stafide
- 50gr merisoare uscate(se poate si fara)
- 1fiola estenta de rom
- 1plic aroma portocale FINESSE de la Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
- 1plic zahar vanilat
- 50gr unt
- 1praf de sare
- zahar pudra pentru ornat
- Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare reteta Prajitura cu branza dulce
Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat grisul,zaharul vanilat,aroma de portocale si smantana si amestecam.Punem si albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam branza dulce de ambele feluri,treptat si stafidele si merisoarele si omogenizam bine compozitia,amestecand usor.
Ungem si tapetam cu faina o tava in care rasturnam compozitia(eu am pus in forme mici de silicon).Dam la cuptor la foc mic,vreo 50minute.Scoatem si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra.
Ce prajiturele bune ai pregatit. Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereO bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergeremultumesc fetelor,va pup
RăspundețiȘtergere