marți, 21 octombrie 2014

CHEC CU COCOS

INGREDIENTE:
5oua
1cana zahar pudra+1/2 cana
100gr unt moale
1cana lapte
2cani faina
3linguri cacao
1lingurita esenta vanilie
100gr fulgi de cocos
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
80gr caise confiate(pot fi si proaspete sau alt fruct)
1praf de sare
150gr ciocolata menaj+50ml lapte+50gr unt +1lingura coniacpentru glazura
ciocolata alba rasa pentru decor

MOD DE PREPARARE:
Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam untul cu  1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam galbenusurile si punem esenta de vanilie.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat o cana de zahar pudra(folosim aceiasi cana pentru a masura toate ingredientele din reteta).Punem spuma pezte crema de unt si amestecam usor,apoi adaugam nuca de cocos si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si le cernem,apoi le incorporam in compozitia de mai sus.Adaugam  laptele si caisele confiate si amestecam usor la final.
Punem compozitia intr-o forma mai mare de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 50-60minute(facem trstul cu scobitoarea).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca putin.Intre timp facem glazura:topim ciocolata,adaugam untul si lingura de coniac,apoi laptele .Punem glazura peste chec cand s-a racit putin.Ornam cu fulgi de ciocolata alba si fructe confiate.Servim langa o cafea sau o cana de lapte.