luni, 13 octombrie 2014

PUI UMPLUT CU FICAT SI CIUPERCI LA CUPTOR

un pui fraged ca se desfacea carnea de pe oase singura... 

Ingrediente

  • 1punga pentru friptura
  • ulei(de masline am pus eu)
  • 1pui(1,5-2kg)
  • 1borcan mic de ciuperci
  • 500gr ficat pui
  • 1ceapa
  • patrunjel cateva fire
  • 3-4catei de usturoi
  • 2oua
  • 3felii paine mai veche
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 1lingura boia
  • 2linguri smantana
  • putin garam masala(daca aveti)

Mod de preparare reteta Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor

Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2lingurite condimente de pui,boiaua,smantana,garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore(daca avem timp).
Pregatim umplutura:Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei,apoi adaugam ficatul spalat,scurs bine si taiat marunt,apoi si ciupercile scurse si taiate si ele marunt,adaugam sare si piper dupa gust si lasam pe foc vreo 15-20minute,amestecand din cand in cand.
Feliile de paine le inmuiem in putina apa apoi le stoarcem bine.Curatam vreo doi catei de usturoi si ii tocam.
Spre sfarsitul prepararii adaugam painea si usturoiul,apoi putin patrunjel tocat.Oprim focul,lasam cateva minute sa se racoreasca apoi punem ouale si amestecam bine.Lasam sa se raceasca putin apoi umplem puiul cu aceasta compozitie.Compozitia ramasa am pus-o in alta punga,in tava cu puiul,cam 20minute,apoi am scos-o si am servit-o langa pui si piure de cartofi.
Coasem puiul sau il prindem cu scobitori ca sa nu iasa umplutura,punem puiul in punga si o legam si cu o scobitoare gaurim punga langa locul in care am legat(cateva gauri).Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 45 minute,apoi intoarcem punga incet si mai lasam vreo 20minute,iar apoi taiem cu grija punga si mai lasam vreo 15minute in cuptor pana se rumeneste frumos.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu