vineri, 17 mai 2013

TORT DIPLOMAT


aveam un blat de tort care trebuia folosit....aveam si niste oua de casa care trebuiau si ele folosite....luasem si un litru de frisca de paste pe care nu il folosisem...mai erau si niste compoturi de ananas care stateau in dulap degeaba...si doua cutii de mascarpone de la care pornisem si pe care acum imi dau seama ca am uitat sa le folosesc :)))))))))))))))))...pozele sunt facute seara,sper sa apuc sa fac si pe lumina cateva poze azi ...m-am jucat putin cu editarea pozelor asa ca o sa vedeti niste poze mai ciudate :))daca tot a fost ziua Laurei,il dedic cu drag ei 

Ingrediente

  • 1blat de tort din comert
  • 600ml frisca lichida
  • 1cutie mare de compot ananas bucati (si una mica daca vreti sa fie mai plin tortul)
  • 5galbenusuri
  • 250gr zahar
  • 350ml lapte
  • 2linguri faina
  • 1plic FINESSE CU GUST DE PORTOCALE DR OETKER(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1/2fiola esenta vanilie
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 3plicuri gelatina
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 2pachete martipan de la Dr Oetker
  • zahar pudra
  • cateva picaturi de colorant alimentar natural albastru

Mod de preparare reteta Tort diplomat

Punem la scurs intr-o sita ananasul.
Pregatim crema intre timp:
Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam faina si amestecam bine.
Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale,esenta de portocale si de vanilie si incalzim putin,apoi adaugam galbenusurile frecate si lasam la foc mic,amestecand cu un tel pana se ingroasa compozitia.Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine.Lasam crema sa se raceasca.
Batem 400ml frisca lichida cu unplic de intaritor de frisca,apoi incorporam crema de vanilie racita.Oprim 1/3 de crema iar in restul punem bucatile de ananas si amestecam usor.
Asamblam tortul:blat,insiropam cu zeama de la compotul de ananas dar nu prea mult,crema,blat insiropat,crema,iar la final ungem blatul de deasupra cu crema oprita.
Martipanul il framantam bine pe un blat presarat cu zahar pudra,punem putin colorant alimentar si framantam bine pana se poate modela.Intindem cu un sucitor pe care am pus zahar pudra,rulam pe sucitor si punem usor peste tortul uns cu crema,apoi taiem marginile.
Batem frisca ramasa cu un plic intaritor de frisca si ornam.