INGREDIENTE:
BLAT:
600gr biscuiti
250gr unt
200gr zahar
50gr cacao
200gr nuca
250ml apa
2plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
1lingura rom
CREMA:
500ml crema mascarpone+1lingura zahar pudra+50ml lapte(numai daca crema este foarte grasa)
200ml frisca lichida
200gr ciocolata alba
50gr unt
GLAZURA:
200ml frisca lichida
150gr ciocolata amaruie
MOD DE PREPARARE:
Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie,sa fie macinati grosier nu fin.Restul ii rupem cu mana bucati mici.La fel procedam si cu nuca,o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.
Intr-o craticiaoara,punem cacaoa,zaharul,zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc,amestecand continuu cateva minute,apoi adaugam untul taiat cubuletesi esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.
Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si lasam sa se raceasca,amestecand din cand in cand.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si cu laptele daca crema este foarte grasa,numai,daca nu,nu punem lapte.Mixam doar cateva clipe,sa nu se taie mascarponele,apoi adaugam treptat frisca lichida,in timp ce mixam,pana se intareste compozitia.La sfarsit adaugam ciocolata topita,rece si mai mixam cateva clipe.
Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.
Ciocolata neagra o rupem bucati.
Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere(nu lasam sa fiarba!) ,apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata,apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu