miercuri, 29 iunie 2011

GEM DE CIRESE SI VISINE


Ingrediente

  • 1,5kg cirese cantarite fara samburi
  • 0,5kg visine(la fel,cantarite fara samburi)
  • 2plicuri gelfix 3:1
  • 1kg zahar
  • 1plic sare de lamaie


Mod de preparare

Spalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine.
Amestecam gelfix-ul cu zaharul si sarea de lamaie si turnam peste fructe,omogenizand bine.Punem intr-o cratita,la foc potrivit,amestecand continuu.Mai lasam pe foc 10-15minute din momentul in care incepe sa fiarba.Verificam daca este legata compozitia punind pe o farfurie putin gem,daca nu se imprastie,este gata.
Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se lasa la cald intr-o patura,pana a doua zi.

Reteta in imagini