vineri, 3 iunie 2011

PLACINTA CU SPANAC

am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI si mi-a placut tare mult....este buna,buna.... 

Ingrediente

  • 700gr cartofi,
  • 400gr frunze spanac,
  • 1usturoi
  • 50gr unt,
  • 250gr telemea de vaca,
  • 4oua,
  • 1pachet aluat foietaj,
  • 1lingura smantana,
  • sare,
  • piper
  • Portii: 8Portii: 8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute


Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta.Cand sunt gata ii scoatem din apa si ii mixam cu jumatate din unt.
Frunzele de spanac se spala in apa rece si se pun la scurs intr-o sita.Le tocam marunt.
Curatam usturoiul si il pisam,ii punem cu restul de unt intr-o tigaie si calim putin.Adaugam frunzele de spanac,sare,piper si amestecam pana se inmoaie putin,apoi luam de pe foc.
Telemeaua o dam pe razatoarea mare.
Cartofii ii amestecam cu ouale si telemeaua,mai condimentam daca este cazul,adaugam untul si trei oua si omogenizam bine.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt,in care punem jumate din aluatul de foietaj,pe mijlocul caruia punem jumatate din compozitia pregatita si rulam.Procedam la fel si cu cealalta parte.Intepam cu o furculita din loc in loc,apoi ungem cu oul ramas amestecat cu smantana si dam la cuptor pentru 40-50minute,depinde de cuptor,pana se rumeneste frumos foietajul.

Reteta in imagini