duminică, 9 octombrie 2011

LASAGNA CU SOS BECHAMEL

Ingrediente

10foi lasagna
100gr parmezan
50gr cascaval ras
600gr carne tocata
1ardei gras rosu
1ceapa
1morcov
1radacina patrunjel
6linguri pasta de rosii de casa
100ml vin alb
sare
piper
100gr unt
2linguri faina
600ml lapte
sare
1praf nucsoara
putin patrunjel tocat

Portii: 0Portii: 0
Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute


Mod de preparare reteta LASAGNA CU SOS BECHAMEL

Curatam ceapa,ardeiul,patrunjelul si morcovul,le maruntim in robotul de bucatarie apoi le punem la calit in putin ulei cateva minute.Adaugam carnea tocata si mai calim putin,amestecand mereu,adaugam 3linguri de apa si mai lasam pe foc,amestecand din cand in cand cateva minute.Condimentam dupa gust cu sare si piper,pasta de rosii si vinul si lasam pe foc pana scade zeama.Oprim focul si lasam putin sa se raceasca.

Fierbem doua minte foile de lasagna in apa clocotita si le scoatem pe un prosop sau pe masa.

Punem untul la topit,calim in el faina,amestecand rapid si stingem cu laptele,adaugat treptat.Condimentam cu sare,nucsoara dupa gust si lasam sa fiarba,amestecand des,pana se ingroasa putin sosul.

Ungem cu putin ulei un vas termorezistent,punem un strat de sos bechamel,doua foi de lasagna,carne tocata si sos bechamel si continuam pana terminam foile,ultimul strat fiind de sos.Presaram deasupra cascaval,parmezan si patrunjel si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana compozitia se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste atat calda cat si rece.