in
timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii
pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit ceva bun....
INGREDIENTE
- 600 gr biscuiti
- 300gr eugenii cu crema groasa de ciocolata
- 200 gr rahat bucati
- 200 ml lapte
- 200 gr unt
- esenta rom
- 200 gr zahar
- 150 ml apa
- 3 linguri cacao
- zahar pudra pentru ornat
MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu eugenii:
Rupem
biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie
cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar rupti
bucati mai mici. Despartim crema de biscuite la eugenii si sfaramam
biscuitele ramas pe care il adaugam la ceilalti biscuiti.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam cacaoa, esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul, amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam peste biscuiti,adaugam si crema de la eugenii si amestecam bine pana compozitia este omogena.
Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam. Dam la rece cateva ore, apoi scoatem din folie si taiem. Ornam cu zahar pudra daca dorim. Ies cam 3 bucati de salam de biscuiti. Eu le-am pus in doua forme.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam cacaoa, esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul, amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam peste biscuiti,adaugam si crema de la eugenii si amestecam bine pana compozitia este omogena.
Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam. Dam la rece cateva ore, apoi scoatem din folie si taiem. Ornam cu zahar pudra daca dorim. Ies cam 3 bucati de salam de biscuiti. Eu le-am pus in doua forme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu