miercuri, 7 decembrie 2011

CLATITE BANATENE


Ingrediente

CLATITE:
350 gr faina
500 ml lapte(si ceva de rezerva pentru a subtia compozitia mai tarziu)
3 oua
4 linguri apa minerala
UMPLUTURA:
1 plic zahar vanilat bourbon(sau obisnuit)
500 gr branza dulce
50 gr stafide
1 esenta rom
200 ml smantana
putin unt
3 oua
zahar


Mod de preparare reteta Clatite banatene

Pregatim aluatul de clatite:amestecam laptele cu faina,apoi la sfarsit punem apa si ouale batute.Lasam 30minute la rece,apoi facem clatitele(daca compozitia este prea groasa,mai punem lapte).

Stafidele le lasam 30minute in esenta de rom,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga.

Amestecam branza de vaci cu stafidele,zaharul vanilat,1 ou si zahar dupa preferinte.Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le rulam apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt.Deasupra clatitelor punem putin unt din loc in loc.

Separam galbenusurile de albusuri la 3oua.Batem galbenusurile impreuna cu 3-4linguri zahar,zaharul vanilat si smantana si punem sosul peste clatite.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si 3linguri de zahar,pana se intaresc apoi punem peste clatite si sos si dam la cuptorul preincalzit,lasand usa intredeschisa,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.