joi, 3 ianuarie 2013

CHEC APERITIV

imi plac tare mult checurile astea si au mare succes la evenimente speciale... 

Ingrediente

  • 4ardei capia de diferite culori (eu am avut in congelator,gata taiati din vara)
  • 3fire ceapa verde
  • 200gr telemea rasa
  • 250gr cascaval ras
  • 1conserva ciuperci taiate
  • 250gr sunculita taraneasca
  • 5oua
  • 3-4oua fierte tari
  • 5linguri smantana
  • 4linguri faina
  • 1lingura pesmet
  • sare
  • piper

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare reteta Chec aperitiv

Ciupercile le  punem la scurs intr-o sita.
Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici.
Sunculita o taiem cubulete.
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare si piper pana se intarescd,apoi adaugam galbenusurile.Adaugam smantana,cascavalul si telemeaua si amestecam bin,apoi completam cu faina si pesmet..Punem si ardeii,ciupercile,ceapa verde si sunculita,condimentam dupa gust si omogenizam bine totul.
Punem intr-o forma de copt o hartie de copt unsa cu ulei jumatate din compozitie peste care punem ouale intregii fierte.Turnam deasupra restul compozitiei si nivelam.Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos checul.
Servim atat cald cat si rece.Lasam sa se raceasca bine daca vrem sa se poata taia frumos.