miercuri, 9 ianuarie 2013

PRAJITURA CU GEM SI VISINE

o alta prajitura neaspectuoasa dar buna 

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6oua
  • 200gr zahar
  • 13linguri de apa rece
  • 350gr faina
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vaqnilat
  • 1praf de sare
  • CREMA:
  • 1borcan mare compot de visine
  • 50gr cacaoa
  • 150gr unt moale
  • 100gr nuci macinate
  • 1borcan gem de caise
  • 700ml lapte
  • DECOR:
  • 150gr ciocolata menaj
  • 50gr unt
  • 2linguri frisca lichida
  • 2linguri lichior de ciocolata cu visine

Mod de preparare reteta Prajitura cu gem si visine

Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu praful de copt cu apa si la final zaharul vanilat.
Punem hartie de copt intr-o tava mai mare in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.Partea de deasupra o rupem bucatele si o inmuiem in lapte(la inceput in putin lapte pe care il adaugam treptat in functie de cat de moale este crema),adaugam untul moale si amestecam bine pana se topeste untul.Adaugam apoi nuca  maruntita si cacaoa si omogenizam bine compozitia.
Peste cealalta foaie de blat punem putina zeama de compot(nu multa) si apoi ungem cu gem de caise,apoi asezam visinele.Turnam deasupra crema si nivelam.
Intr-o craticioara punem ciocolata cu frisca si lichiorul la topit,apoi la final adaugam untul si amestecam bine pana se topeste untul.Turnam peste crema.