duminică, 30 decembrie 2012

PRAJITURA RUMBA

am vazut-o la Sidy si mi-a placut...este un deliciu,am facut-o de craciun si am repetat-o si pentru revelion,cu alte ingrediente.... 

Ingrediente

BLAT:
  • 10albusuri
  • 10linguri faina
  • 10linguri zahar
  • 350gr nuci macinate
  • 100gr stafide
  • 1fiola esenta de rom
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 2foi de napolitana
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • 300ml lapte
  • 200gr unt moale
  • 1plic de 1,8gr ness brasero
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata menaj
  • 3linguri ulei

  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare reteta Prajitura Rumba

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu  30minute inainte,nucile macinate si zaharul vanilat si amestecam totul bine,usor.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt(am folosit tava mare de la delimano).Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si lasam la racit.
Intr-o craticioara de ceramica punem galbenusurile amestecate cu zaharul pudra,laptele si lasam pe foc cam 10minute,amestecand continuu pana devine un sos gros.Lasam sa se racoreasca si adaugam plicul de nes si incorporam untul moale,lasat la temperatura camerei cateva ore.Dam la rece o ora.
Prajitura o asamblam astfel:prima foaie de napolitana o ungem cu jumatate din crema,punem apoi blatul,ungem cu restul de crema,apoi punem deasupra foaia de napolitana si presam bine.Lasam cateva ore la rece cu o greutate deasupra.
Glazura o preparam punand intr-o craticioara ciocolata rupta bucati.Cand s-a topit,adaugam uleiul treptat si omogenizam bine.Turnam glazura peste ultima foaie de napolitana si lasam sa se intareasca,apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura.Este delicioasa.