Ingrediente
- 2 ardei capia rosu
- 2 ardei capia galbeni
- 350 gr sunca presata
- 5 oua
- 250 gr cascaval ras
- 200 gr telemea rasa
- 4 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- 5 linguri smantana
- 3 fire praz mici (sau ceapa verde)
- sare
- piper
- Portii: 24
- Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare reteta Aperitiv-briose
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete mici.Prazul il taiem rondele.
Sunca presata o taiem fasii mici.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusurile,condimentam dupa gust.Adaugam treptat smantana,faina,pesmetul,sunca,cascavalul,telemeaua,ardeii si ceapa si omogenizam bine compozitia.
Ungem niste forme de hartie de briose cu putin ulei si le punem intr-o tava speciala de briose si punem cu o lingura din comopzitie(pana sus,eu nu am pus ca nu am stiut cat cresc).Mi-au iesit 24de bucati.
Punem in cuptorul preincalzit la foc potrivit,cam 50-60minute,pana se rumenesc frumos.
Servim reci sau calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu