marți, 4 decembrie 2012

APERITIV-BRIOSE

Ingrediente

  • 2 ardei capia rosu
  • 2 ardei capia galbeni
  • 350 gr sunca presata
  • 5 oua
  • 250 gr cascaval ras
  • 200 gr telemea rasa
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 5 linguri smantana
  • 3 fire praz  mici (sau ceapa verde)
  • sare
  • piper
  • Portii: 24Portii: 24
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare reteta Aperitiv-briose

Ardeiul il curatam si il taiem cubulete mici.
Prazul il taiem rondele.
Sunca presata o taiem fasii mici.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusurile,condimentam dupa gust.Adaugam treptat smantana,faina,pesmetul,sunca,cascavalul,telemeaua,ardeii si ceapa si omogenizam bine compozitia.
Ungem niste forme de hartie de briose cu putin ulei si le punem intr-o tava speciala de briose si punem cu o lingura din comopzitie(pana sus,eu nu am pus ca nu am stiut cat cresc).Mi-au iesit 24de bucati.
Punem in cuptorul preincalzit la foc potrivit,cam 50-60minute,pana se rumenesc frumos.
Servim reci sau calde.