vineri, 7 decembrie 2012

CIORBA DE PERISOARE CU ROSII

nu observasem ca nu am pus reteta pe blog...am repetat-o azi...o minunatie...

ingrediente

  • 2cepe verzi
  • 5-6rosii cherry
  • 3ardei grasi
  • 2cartofi
  • 700ml suc de rosii
  • sare,piper,vegeta
  • mirodenia rosii cu ardei de la fuchs
  • 500gr carne tocata de curcan
  • 20gr orez
  • 1legatura marar
  • 1legatura patrunjel
  • 1ou
  • bors sau zeama de lamaie
  • 1legatura leustean
  • 2morcovi

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60minute

Mod de preparare reteta Ciorba de rosii cu perisoare

Se curata  si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit.
Separat,intr-un castron,se pun carnea tocata,orezul,oul si verdeata(mararul si patrunjelul)tocata marunt.Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piperSe framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele.Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei.Dupa ce au dat de cateva ori in clocot,se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume.Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba vreo 30minute,se sareaza si se pipereaza dupa gust,se adauga ,borsul sau zeama de lamaie.
Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt