marți, 13 mai 2014

PANDISPAN CU CAPSUNI


Ingrediente

  • 600gr capsuni+2linguri zahar pudra+1lingura gris
  • 12oua
  • 6linguri zahar alb
  • 6linguri zahar brun
  • 1plic zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic praf de copt
  • 12linguri faina
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 3linguri ulei
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare reteta Pandispan cu capsuni

Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra.
Cernem faina cu praful de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar blatul nu va capata acea culoare aurie pe care o da zaharul brun)Batem bine dupa fiecare lingura de zahar.Adaugam treptat galbenusurile,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Incorporam si faina,amestecand usor de jos in sus.Adaugam si jumatate din capsuni si amestecam usor.Punem si uleiul si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.Restul de capsuni le presaram cu gris si le asezam peste blat.Dam la cuptorul preincalzit aprox 25minute,facem testul cu scobitoarea.Dupa ce oprim focul mai lasam cateva minute pandispanul in cuptor cu usa intredeschisa,ca sa nu se lase cand il scoatem brusc la alta temperaturaPudram dupa ce s-a racit.