duminică, 25 mai 2014

TORT CU NUCA

Ingrediente

BLAT: 
6oua 
150 gr nuci macinate
 2linguri ulei 
40gr faina
 100gr zahar pudra 
1plic praf de copt 
o lingurita scortisoara
 2 praf de sare
 CREMA:
 2pachete unt 
150gr zahar pudra 
200gr nuca macinata 
1lingurita esenta de rom
 DECOR:
 100gr ciocolata menaj
 50gr unt
 50ml frisca lichida
 nuca macinata
 frisca pentru ornat

Mod de preparare reteta Tort cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata.Adaugam apoi galbenusurile,faina amestecata cu praful de copt si cernuta,scortisoara si nuca si omogenizam compozitia.Incorporam si uleiul,amestecand usor.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3felii,depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.
Asamblam tortul,o foaie de blat si crema.Imbracam cu crema.
Pregatim glazura:topim ciocolata cu untul si frisca,lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema,niveland cu un cutit lat.Ornam dupa gust.Lasam la frigider cateva ore.