vineri, 16 mai 2014

CHEC CU CAPSUNI

Ingrediente

  • 6oua
  • 150gr zahar
  • 150gr unt
  • 280gr iaurt natural
  • 200ml iaurt de baut natural
  • 6linguri zahar
  • 400gr faina
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • 1lingura apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200gr capsuni+1lingura zahar pudra
  • zahar pudra pentru ornat
  • Mod de preparare reteta Chec cu capsuni

    Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul cateva clipe,apoi adaugam o lingura de apa rece si mixam pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam untul topit si lasat putin sav se racoreasca.Adaugam putin iaurt,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si din nou iaurt si faina alternativ.Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie.Capsunile taiate marunt  si acoperite cu zaharul pudra inainte de a incepe sa pregatim checul le incorporam jumatate din ele in aluat si amestecam usor.
    Punem hartie de copt intr-o forma de chec si turnam aluatul iar deasupra punem restul de capsuni.Dam la cuptor pana se coace checul(facem testul cu scobitoarea.
    Lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar.