luni, 29 decembrie 2014

PRAJITURA CU CREMA DE CIOCOLATA SI MENTA

INGREDIENTE

BLATUL1:
7oua
7linguri zahar
7linguri faina
1plic praf de copt
1praf sare
3linguri cacao
1lingurita esenta menta
BALTUL2:
5oua
5linguri zahar
5linguri faina
1plic praf copt
3linguri cacao
1praf sare
PENTRU INSIROPAT facem un ceai concentrat din frunze de menta
CREMA:
160gr ciocolata menta(ciocolata HEIDI)
250gr ciocolata menaj neagra
400ml smantana pentru frisca
esenta de menta
DECOR:500ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si menta:

Preparam blaturile:batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharulsi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,apoi esenta de menta.Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic pana se coace blatul.Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.
Crema o pregatim cu cateva ore inainte:radem ciocolatasau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol.Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic,pana da primul clocot,apoi o turnam peste ciocolata,punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema.Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste,apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute.Pastram cateva linguri pentru la decor..Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa.Asamblam prajitura:blatul 1 insiropat,crema,blatul 2insiropat,frisca batuta cu restul de crema.Prsaram ciocolata rasa..Dam la rece cateva ore.