marți, 8 iunie 2010

ARDEI UMPLUTI CU CIUPERCI

orice ASEMANARE cu reteta lui TAVI nu este intamplatoare....Tavi stie de ce e ASEMANATOARE:)) 

Ingrediente

  • 7ardei grasi de orice fel
  • 2conserve de ciuperci
  • 2conserve mici pulpa de rosii
  • 1/2l suc de rosii
  • 1ceapa
  • 1pumn patrunjel tocat
  • 1pumn marar tocat
  • sare,piper
  • 150gr orez

  •   Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare

Se spala ardeii,se taie cotorul si cu o lingurita se scobeste interiorul de seminte,se spala inauntru si se pun la scurs cu partea taiata in jos.
Ciupercile se taie marunt,la fel si ceapa si se pun  intr-o tigaie cu putina apa si se amesteca continuu 10minute sa nu se prinda.Se adauga orezul,se completeaza cu putina apa si se mai lasa pe foc inca 10minute,amestecand si completand cu apa daca este prea uscata compozitia.La sfarsit trebuie sa nu lase nimic zeama.Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se adauga jumatate din mararul si patrunjelul tocat.Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi cu o lingurita se umplu ardeii cu compozitia.La sfarsit se pun cotoarele taiate deasupra gaurilor.
Intr-un vas termorezistent se pun ardeii,peste ei turnandu-se pulpa de rosii amestecata cu sucul de rosii.Se acopera si se da la cuptor 60minute.Daca este cazul,se intorc.Se da jos capacul si se mai lasa 30minute in cuptor.Se scoate si se presara restul de marar si patrunjel.

Reteta in imagini