sâmbătă, 5 iunie 2010

LASAGNA CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI

Ingrediente

  • 800gr piept de pui dezosat
  • 2lingurite boia
  • 1lingurita cimbru
  • 1ceapa
  • 2conseve ciuperci felii
  • 18foi lasagna
  • 200gr casacaval
  • sare,piper,ulei de masline
  • 200gr smantana
  • Portii: 6
  •   Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Se spala si se taie pieptul de pui dezosat bucatele mici si se caleste in putin ulei de masline.Cand s-a rumenit putin se pune boia,apoi cimbrul si se adauga apa cat sa acopere tot,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se lasa la fiert pana se inmoaie carnea.
Intre timp,se spala si se scurg ciupercile,se taie mai marunt daca feliile sunt prea mari.Se curata ceapa si se taie marunt.Ciupercile si ceapa se pun la calit in putin ulei cu sare,piper.Se mai adauga putin cimbru si se adauga smantana,se mai lasa putin pe foc.
Se fierb foile de lasagna in apa cu sare,10minute.
Se incalzeste cuptorul.
Se unge un vas termorezistent cu unt,apoi se pune un rand de foi de lasagna,apoi un strat de carne si se presara cascaval,se pune din nou un strat de foi,unul de ciuperci si se presara cascaval,apoi din nou foi,carne,ciuperci si cascaval,se termina cu un strat de foi de lasagna pe care se presara cascaval ras.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se serveste cu salata de rosii.

Reteta in imagini