joi, 14 aprilie 2011

PASCA CU BRANZA DULCE






Ingrediente
  • 1kg faina,
  • 50gr drojdie,
  • 600gr zahar,
  • 400ml lapte,
  • 10oua,
  • 200gr unt,
  • 40gr coaja de portocale si lamaie,
  • 200gr stafide,
  • 3plicuri zahar vanilat,,
  • 900gr branza dulce,
  • 300gr smantana,
  • 100gris,
  • un praf de sare

  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 min

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua intregi,sarea,20gr coaja lamaie rasa si portocala,100gr stafide,1plic zahar vanilat.Se framanta bine si se lasa la dospit 1ora,sa creasca aluatul.Branza se amesteca cu 300gr zahar,smantana,6oua,2plicuri zahar vanilat,restul de coaja rasa de citrice,100gr stafide si grisul.
Se unge un vas rotund si se tapeteaza cu faina si se intinde o parte din aluat pe fundul vasului,din restul aluatului se fac suluri subtiri,se impletesc si se aseaza de jur imprejurul vasului.Se toarna la mijloc compozitia cu branza,sa unge deasupra cu un ou diluat cu apa si se da la cuptor o ora,la foc potrivit.