duminică, 24 aprilie 2011

TORT AMANDINA


Ingrediente

  • 8oua x2,
  • 2linguri ulei x2,
  • 30ml apa x2,
  • 200gr zahar x2,
  • 20gr cacaoa x2,
  • 8linguri faina x2,
  • 1zahar vanilatx2
  • CREMA1:
  • 3galbenusuri,
  • 120gr zahar pudra cu gust de vanilie dt Oetker,
  • 180gr unt,
  • 3linguri cacaoa,
  • CREMA2:
  • 500gr fisca lichida,
  • 3linguri cacaoa nesquik,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1lingurita cacaoa,
  • 40gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • SIROP:
  • 1plic capuccinno milka,
  • 200ml apa,
  • 3linguri zahar,
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior visine cu ciocolata


Mod de preparare

Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand.
Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil si zaharul vanilat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat.
Adaugam galbenusurile frecate si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul caruia punem o hartie de copt. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul careia punem o hartie de copt.Dam la cuptorul preicalzit,la foc mic 30-35minute,verificam cu scobitoarea daca este copt. Scoatem si lasam sa se raceasca si intre timp facem cel de-al doilea blat. Crema1: Untul moale,lasat la temperatura camerei din timp,se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca putin,pana se omogenizeaza bine .Lasam sa se raceasca.
Crema2:Frisca o batem cu intaritorul de frisca,cacacoa si praful de cacaoa si zaharul.
Siropul:Fierbem apa cu zaharul,apoi adaugam plicul de cappuccino si lasam sa se raceasca.
Glazura:Topim untul in care punem ciocolata si lichiorul si omogenizam bine.
Taiem cele doua blaturi in doua.
ASAMBLARE :Punem prima foaie de blat pe care o insiropam,apoi ungem cu o parte din crema 2,punem a doua foaie de blat,insiropam si ungem cu crema1,apoi completam cu inca o foaie si crema 2,apoi ultima foaie peste care turnam glazura racita,decoram dupa gust si dam la frigider pana a doua zi.

Reteta in imagini

 

Un comentariu:

  1. Ador amandina iar tortul asta arata asa de apetisant ca mai, mai imi vine sa-ti fac o vizita.
    Pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere