BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

miercuri, 10 august 2011

PAINE INTEGRALA

daca tot mi-am luat masina de paine....cantitatile sunt pt o paine de 1,5kg 

Ingrediente

  • 515 ml apa
  • 1,5linguri ulei
  • 3 lingurite sare
  • 2 linguri zahar
  • 2,5linguri lapte
  • 310 gr faina alba
  • 590 gr faina neagra
  • 2 lingurite drojdie praf

  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute


Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem pe rand,in cuva masinii apa,uleiul,sarea,zaharul,laptele,faina alba,faina neagra si drojdia uscata.
Montam cuva in masina si punem meniul pe programul 3.
Scoatem painea cat este inca calda si lasam sa se raceasca o ora.


Reteta in imagini

luni, 1 august 2011

GEM DE CAISE

caise din gradina mea....am facut compot,dar si doua feluri de gem...intr-unul am trecut caisele prin robot,iar in reteta aceasta am tocat marunt caisele...delicios...am avut 10kg de caise din care am facut gem,in mai multe randuri...le-am facut in ceaun... 

Ingrediente

  • 2 kg caise fara samburi
  • 1,10kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker


Mod de preparare

Taiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul de zahar,amestecam bine si lasam sa inceapa iar sa fiarba,din punctul de fierbere mai lasam 10-12minute,amestecand mereu si luind spuma formata deasupra gemului.Oprim focul si punem gemul in borcane curate.Rasturnam borcanele pe capac si le lasm 10minute,apoi le intoarcem si le punem intr-un loc cald,acoperite cu o patura,pana a doua zi.

Reteta in imagini