marți, 18 noiembrie 2014

TORT DELICIOS


 

INGREDIENTE:
  • BLAT:
  • 8oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1 :
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata si portocale (sau simplu,de portocale)
  • 150 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • CREMA 2:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de vanilie
  • 250 ml crema mascarpone + 5linguri lapte
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • ORNARE:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • frisca
  • 1 borcan de compot piersici pentru umplutura
  •  
  •  
  •  

  • Mod de preparare reteta Tort delicios

    Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de jos in sus.
    Tapetam o forma de copt si turnam aluatul.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se coace blatul.Lasam cateva minute in cuptor dupa ce am oprit focul,ca blatul sa nu se lase.Lasam sa se raceasca.Taiem blatul in 3.
    Piersicile le punem la scurs intr-o sita,din timp.Le taiem cubulete.
    Pregatim crema de cicolata:mixam laptele cu frisca,intaritorul de frisca si praful de ciocolata pana se intareste.
    Crema de vanilie :mixam cateva clipe crema mascarpone cu laptele doar cateva clipe,nu mai mult,sa nu se taie.Separat,mixam frisca cu 150ml lapte,intaritorul de frisca si praful de vanilie,pana se intareste,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe.Punem piersicile taiate cubulete si amestecam usor.
    Asamblam tortul:insiropam primul blat,punem crema de ciocolata,al doilea blat,insiropam ,punem crema de vaniliesi ultimul blat.Ornam dupa gust cu frisca .Eu am mai pregatit o crema de ciocolata Ole,simpla,nu cu porocale si am ornat, apoi deasupra am pus frisca.